Kalvebod Fælled Skole
Madskolen SMAG

Madskolen på Kalvebod Fælled Skole er et produktionskøkken, der skal være en integreret del af hverdagen og skolens sundhedsprofil. Der vil blive fremstillet mad med fokus på maddannelse, sundhed og økologi. Målet er at gøre eleverne nysgerrige og modige på at smage nye råvare, samt sunde kostvaner. Madskolen skal understøtte elevernes lyst og madglæde og lære dem de vaner, der skal til for at kunne træffe sunde valg. og ikke mindst give eleverne energi til skoledagen.

Kultur og fællesskab

Vi vil på Kalvebod Fælled Skole stræbe mod en madskole, hvor der skabes et fællesskab om maden. Det er her alle mødes, med en god og hyggelig stemning omkring spisningen. Eleverne vil opleve en genkendelighed, hvor man som derhjemme også holder bordstik, smager på maden og snakker om hvad man spiser, her på skolen. Hele klassen spiser sammen også dem med madpakker hjemmefra. Lærer og pædagoger spiser sammen med eleverne som et led i arbejdet med deres maddannelse og det at skabe en god måltidskultur.


Hver fredag vil vi præsentere menu til næste uge

Uge 3

Mandag: (vegetar)
Blomkål bisque med kokos, karry og citron koriander coulis
Fladbrød med sesam

*

Tirsdag: (Kød)
Langtidsstegt spidsbryst med kartofler, ærter og hvidkål
(Vegetar) Rosenkål med linser, mandler og urte salat

*

Onsdag: (Vegetar)
Ristede kikærter med rødbeder, peberfrugt og estragon yoghurt sauce
Vinter KFS salat

*

Torsdag: (Fisk)
Braiserede blæksprutter med gule ris, stegte løg, majs og bagte knoldselleri
Spinat og æble salat med mandler

*

Fredag:
Grønkål a la creme med grønsager og grove rugbrøds boller



Velbekomme fra Team SMAG.