Kalvebod Fælled Skole
Madskolen SMAG

Madskolen på Kalvebod Fælled Skole er et produktionskøkken, der skal være en integreret del af hverdagen og skolens sundhedsprofil. Der vil blive fremstillet mad med fokus på maddannelse, sundhed og økologi. Målet er at gøre eleverne nysgerrige og modige på at smage nye råvare, samt sunde kostvaner. Madskolen skal understøtte elevernes lyst og madglæde og lære dem de vaner, der skal til for at kunne træffe sunde valg. og ikke mindst give eleverne energi til skoledagen.

Kultur og fællesskab

Vi vil på Kalvebod Fælled Skole stræbe mod en madskole, hvor der skabes et fællesskab om maden. Det er her alle mødes, med en god og hyggelig stemning omkring spisningen. Eleverne vil opleve en genkendelighed, hvor man som derhjemme også holder bordstik, smager på maden og snakker om hvad man spiser, her på skolen. Hele klassen spiser sammen også dem med madpakker hjemmefra. Lærer og pædagoger spiser sammen med eleverne som et led i arbejdet med deres maddannelse og det at skabe en god måltidskultur.


Hver fredag vil vi præsentere menu til næste uge

Mandag: (vegetar)
Cremet tomatsuppe med knas og basilikum
Italiensk brød
*
Tirsdag: (Kød)
BBQ stegt kalkun med stegte kartofler og BBQ dip
Hvidkåls coleslaw med appelsin
(Vegetaren) Saltbagt selleri
*
Onsdag: (Vegetar)
Chilli cin carne med bønner og taco skaller
Råkost med kerner
*
Torsdag: (Fisk)
Pasta penne med laks, urte pesto og saltet agurk
(Vegetaren) pasta med urte pesto og grønt
*
Fredag:
KFS nybagte rugbrød med ægge
Sprødt grønt


Velbekomme fra Team SMAG.



uge 46

Mandag: (vegetar)
Rød linsesuppe med lime og kokos
Fladbrød med sesam

*

Tirsdag: (Kød)
Kylling i karry med ærter og ris
Rødkålssalat med kørvel og hindbær
(Vegetaren) Bagte squash med ristede mandler og ris

*

Onsdag: (Vegetar)
Citron/ timian stegte rodfrugter med honning og sennep creme
Blomkåls sne med ristede rugbrød

*

Torsdag: (Fisk)
Amerikansk fiske chowder gryderet
(Vegetaren) Amerikansk vegetar gryderet

*

Fredag:
Biksemad a la KFS
(Vegetaren) Grønsagsbiks


Velbekomme fra Team SMAG.