Kalvebod Fælled Skole
Madskolen SMAG

Madskolen på Kalvebod Fælled Skole er et produktionskøkken, der skal være en integreret del af hverdagen og skolens sundhedsprofil. Der vil blive fremstillet mad med fokus på maddannelse, sundhed og økologi. Målet er at gøre eleverne nysgerrige og modige på at smage nye råvare, samt sunde kostvaner. Madskolen skal understøtte elevernes lyst og madglæde og lære dem de vaner, der skal til for at kunne træffe sunde valg. og ikke mindst give eleverne energi til skoledagen.

Kultur og fællesskab

Vi vil på Kalvebod Fælled Skole stræbe mod en madskole, hvor der skabes et fællesskab om maden. Det er her alle mødes, med en god og hyggelig stemning omkring spisningen. Eleverne vil opleve en genkendelighed, hvor man som derhjemme også holder bordstik, smager på maden og snakker om hvad man spiser, her på skolen. Hele klassen spiser sammen også dem med madpakker hjemmefra. Lærer og pædagoger spiser sammen med eleverne som et led i arbejdet med deres maddannelse og det at skabe en god måltidskultur.



Uge 38

Mandag: (vegetar)
Svampe suppe med purløgsolie
Kerneboller

*

Tirsdag: (kød)
Skipperlabskovs med kartoffel og gulerødder
Bagte rødbeder
(Vegetaren) kartoffel gratin

*

Onsdag: (vegetar)
Vegetar lasagne med squash, løg og grønkål
Rødkåls salat

*

Torsdag: (fisk)
Bagt fisk med gulerodspure og bagte rodfrugter
Grøn salat
(Vegetaren) bagte rødder med gulerods creme og ristede kerner

*

Fredag:
Vegetarisk biksemad med stegte æg og purløg



Velbekomme fra Team SMAG.






uge 37

Mandag: (vegetar)
Ærtesuppe med yoghurt
gulerodsboller

*

Tirsdag: (kød)
Farsbrød med løg, fetaost og urter
bulgur salat
(Vegetaren) bulgur salat med grillede grønt

*

Onsdag: (vegetar)
Tærte med porre, løg og ost
Råkostsalat

*

Torsdag: (fisk)
Skaldyr salat med rejer, krebs og asparges
Rugbrød og grønt
(Vegetaren) hasselbagt knoldselleri

*

Fredag:
Kartoffel pizza
Grøn salat


Velbekomme fra Team SMAG.





uge 36

Mandag: (vegetar)
Tomat suppe med parmesan
Grovboller

*

Tirsdag: (kød)
Langtids stegt oksesteg med kartofler
coleslaw
(Vegetaren) stegte kartofler med rødbeder og svampe

*

Onsdag: (vegetar)
Pasta penne med grønsager og pesto
Blomkål salat med ristede græskarkerner

*

Torsdag: (fisk)
Røget makrel og nybagt rugbrød
Rødbede salat med mynte
(Vegetaren) vegetar deller

*

Fredag:
Chili sin carne med tomat salsa og tortillas



Velbekomme fra Team SMAG.



uge 35

Mandag: (vegetar)
Kartoffelsuppe med urte olie og knas
Boller med majs drys

*

Tirsdag: (kød)
Kylling i rødkarry med løg, gulerødder og ris
Kinakål og gulerødder
(Vegetaren) stegte grønsager og rødkarry

*

Onsdag: (vegetar)
Kartoffelmos med stegte løg, svampe og persille
Rødbedesalat med æble

*

Torsdag: (fisk)
Pasta med mojo, laks og citron
Hjertesalat med ærter
(Vegetaren) Pasta med mojo og spinat

*

Fredag:
Pitabrød med tzatziki, humus og grønt


Velbekomme fra Team SMAG.




Uge 34

Mandag: (vegetar)
Kokos lime suppe
Sesam boller

*

Tirsdag: (kød)
Gryderet med oksekød, gulerødder, løg og hvedekerner
Spidskåls salat med syltede løg
(Vegetaren) hvedekerner med bagte rødbeder og svampe

*

Onsdag: (vegetar)
Nudler med stegt blomkål, bønner, porre og majs
Salat med agurk og persille

*

Torsdag: (fisk)
Brandade (kartoffelmos med fisk, løg og hvidløg)
(Vegetaren) Stegte kartofler med sommer beder og kørvel
Broccoli salat med solsikkekerner og tørret bær

*

Fredag:
Rugbrød med æggesalat og karse
Grønt mix

Velbekomme fra Team SMAG.