Kalvebod Fælled Skole
Madskolen SMAG

Madskolen på Kalvebod Fælled Skole er et produktionskøkken, der skal være en integreret del af hverdagen og skolens sundhedsprofil. Der vil blive fremstillet mad med fokus på maddannelse, sundhed og økologi. Målet er at gøre eleverne nysgerrige og modige på at smage nye råvare, samt sunde kostvaner. Madskolen skal understøtte elevernes lyst og madglæde og lære dem de vaner, der skal til for at kunne træffe sunde valg. og ikke mindst give eleverne energi til skoledagen.

Kultur og fællesskab

Vi vil på Kalvebod Fælled Skole stræbe mod en madskole, hvor der skabes et fællesskab om maden. Det er her alle mødes, med en god og hyggelig stemning omkring spisningen. Eleverne vil opleve en genkendelighed, hvor man som derhjemme også holder bordstik, smager på maden og snakker om hvad man spiser, her på skolen. Hele klassen spiser sammen også dem med madpakker hjemmefra. Lærer og pædagoger spiser sammen med eleverne som et led i arbejdet med deres maddannelse og det at skabe en god måltidskultur.

Her kan man se menu for en måned, næste måneds menu bliver præsenteret 5 dage før deadline for bestilling


JANUAR

UGE 1

Mandag:
Jule lukket

*

Tirsdag:
Jule lukket

*

Onsdag:
Jule lukket

*

Torsdag:
Tomat suppe med pasta og basilikum
Durum boller

*

Fredag:
Nybagt rugbrød med laksemousse og knas
Snack grønt



UGE 2

Mandag: (vegetar)
Karrysuppe med æble, løg og kokosmælk
Gulerodsboller

*

Tirsdag: (Kød)
Spaghetti bolognese
Råkost af gulerødder
(Vegetar) spaghetti med ratatouille

*

Onsdag: (Vegetar)
Vegetarisk biksemad med kartofler, løg, gulerødder og stegte æg
Sprøde snack

*

Torsdag: (Fisk)
Stegte ris med rejer, grønsager og chilisauce
(Vegetar) stegte ris med grønsager og chilisauce

*

Fredag:
Nybagt rugbrød med oksespegepølse, sprøde løg og grønt
(Vegetar) kartoffel med sprøde løg og grønt



UGE 3

Mandag: (vegetar)
Kartoffelsuppe med knas og persille
Sesam boller

*

Tirsdag: (Kød)
Kylling i rødkarry med gulerod, løg, citron græs og kokosmælk
Dagens salat
(Vegetar) Rødkarry med kartoffel og løg

*

Onsdag: (Vegetar)
Nudelsalat med vegi kød, grønsager og mild chilisauce (vi spiser med spise pinde i dag )
Sprøde snack

*

Torsdag: (Fisk)
Pasta penne med laks og peberfrugt
Grøn salat
(Vegetar) pasta penne med grov pesto og steg blomkål

*

Fredag:
Nybagt rugbrød med leverpostej (kylling)
Syltede grønsager og grønt
(Vegetar) Rødbede tatar med yoghurt creme



UGE 4


Mandag: (vegetar)
Blomkåls suppe med rodfrugt chips
Grovboller

*

Tirsdag: (Kød)
Tarteletter med kylling, asparges og hakket persille
Hvidkåls salat med citron
(Vegetar) tarteletter med knoldselleri og asparges

*

Onsdag: (Vegetar)
Pasta penne med ratatouille og basilikum
Dagens snack

*

Torsdag: (Fisk)
Fiskefrikadeller med stegte kartofler og remoulade
(Vegetar) vegi deller med stegte kartofler

*

Fredag:
Nybagt rugbrød med kyllingesalat, knust sprødt skind og karse
(Vegetar) bagt blomkål med purløg og karry



UGE 5


Mandag: (vegetar)
Grønsags suppe med nudler
Madbrød med fennikel

*

Tirsdag: (Kød)
Boller i karry med ris og æble chutney
Broccoli salat med sesam
(Vegetar) kikærter i karry med ris

*

Onsdag: (Vegetar)
Rodfrugtmos med stegte løg, svampe og sprøde løg
Rødbede salat

*

Torsdag: (Fisk)
Fiskefilet med bagte rodfrugter og urtecreme
Dagens snack
(Vegetar) paneret og stegt knoldselleri

*

Fredag:
Æggemad (rugbrød, ny kogt æg og mayonnaise og karse)
Mix af grønt



Velbekomme fra Team SMAG.